05.10.2011

"Habemus Papam" av og med Nanni Moretti på Oslokinoene


Vi har en Pave!
I det den nyvalgte Paven skal ut å hilse på folkemassene fra balkongen på St. Peters katedralen får han et panikkanfall. Hans rådgivere lykkes ikke i å overbevise ham om at han er rett mann til oppgaven, og søker derfor hjelp fra en anerkjent psykoanalytiker (og ateist). Frykten for ansvaret som plutselig hviler på Pavens skuldre er imidlertid noe han må takle på egenhånd.
Vi har en Pave! er en italiensk komedie regissert av Nanni Moretti. Filmen har vunnet en rekke priser, blant annet Golden Globe Italia for beste film og ble også tatt ut i konkurranseprogrammet til den 64. Filmfestivalen i Cannes. Originaltittelen Habemus Papam er den latinske frasen som brukes ved annonseringen av en ny pave.
Nanni Moretti slo gjennom som regissør med filmen Ecce bombo i 1978 – en film som regnes som en kultklassiker i Italia den dag i dag. Hans internasjonale gjennombrudd kom imidlertid med Gullpalmevinneren Sønnens rom (La stanza del figlio) i 2001. I Vi har en Pave! er Moretti både regissør, produsent, manusforfatter og skuespiller.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden