16.06.2011

Italia hovedtema på Olavsfestdagene (28.07-04.08.2011)

Olavsfestdagene ønsker å sette pilegrimsmålet Nidaros i sammenheng med Europas viktigste pilegrimsmål som Jerusalem, Roma og Santiago de Compostela. Og i år er det nettopp Roma og Italia som står i sentrum. Dette markeres med en lang rekke arrangementer med både italienske utøvere innkalt for anledningen så vel som italiensk kunst og kultur som tema.
Stjernetrompetisten og jazzmusikeren Enrico Rava kommer med sin kvartett. Saksofonisten Gianluigi Trovesi bringer jazz og opera sammen i sin konsert med Marco Remondini, Stefano Bertoli og Luftforsvarets Musikkorps.
For barna kan nevnes en Pinocchio-forestilling med Ivar Nergaard og den italienske sirkustruppen Pres du Plop, som forøvrig også har egne forestillinger.
En rekke klassiske konserter som "Italienske barokkperler" , Verdis Requiem eller "Italiensk nattspeil - fra Napoli til Leipzig" med organisten Claudio Astronio står også på programmet. I tillegg til foredrag som "Italia, musikkens vugge", en internasjonal pilgrimskonferanse og forestillingen "Mistero Buffo" av Dario Fo.
Noe for enhver smak, skulle man tro...

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden