04.02.2015

"Nella Tempesta" - forestilling med det italienske teaterkompaniet Motus på Oslo Internasjonale Teaterfestival

Forestillingen "Nella Tempesta" reflekterer over urolighetene i samfunnet og konsekvensene av den økonomiske krisen. Forestillingen kretser også rundt stormene i middelhavet som synker migrantenes skip som seilte fra kysten av Nord-Afrika for å nå Europa. Denne versjonen av Shakespeares Stormen forestiller seg en verden som ikke er ved veis ende, men en verden på randen av en ny begynnelse. Som en mot-tekst tar kompaniet også i bruk poeten Aimé Césaires dikt Une tempête (A Tempest). Det kritikerroste kompaniet Motus var sist å se på Black Box Teater våren 2012 med forestillingen ”Too Late”.

Viktig informasjon: Tepper spiller en viktig rolle i Nella Tempesta. Publikum oppfordres til å ta med seg et rent teppe. Teppet vil bli brukt i forestillingen og doneres i etterkant til den veldedige organisasjonen Folk er folk.

Forestillingen spilles på italiensk og er tekstet til engelsk.

Om Motus:
Motus ble grunnlagt i 1991 i Rimini av Enrico Casagrande og Daniela Francesconi Nicolò. Motus er et kompani med lange tradisjoner i det frie scenekunstfeltet verden over. Kompaniet blir gjerne assosiert med politisk teater med forankring i klassiske tekster.
“The Motus Theater Company of Italy is the most truly revolutionary troupe in town! …this production turns a cast of six and an assortment of blankets into an 80-minute youthquake that seems likely to leave even cynical audience members shaken and stirred!”
The New York Times.

Tid/sted:
Black Box Teater, Marstrandgata 8, Oslo
Torsdag 26. mars kl. 20.30
Fredag 27. mars kl. 18.00

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden