08.01.2010

Italienske filmer på Tromsø Internasjonale Filmfestival (18.-24.01.2010)


COSMONAUTA, Susanna Nicchiarelli 2009.
Luciana har vært kommunist på sin hals, helt fra hun var liten. Som 15-åring på 60-tallet følger hun romkappløpet mellom USA og Sovjetunionen med stor interesse. Men det er ikke bare verdensrommet som opptar henne, hun er også svært interessert i en kjekkas av en kommunist i det lokale partilaget.
COSMONAUT er en varm komedie om det å bli voksen i en forvirrende verden.

UN ALTRO PIANETA, Stefano Tummolini, 2008.
En vakker sommermorgen er den muskuløse, bifile og melankolske Salvatore på vei til stranden. Lite vet han om hvor merkelig denne dagen skal bli, og at han vil bli konfrontert med seg selv gjennom møtet med en gruppe vidt forskjellige mennesker.
Regissør Tummolini har satt sammen et bredt ensemble med karakterer fra forskjellige samfunnslag i dagens Italia.Det er en film som skildrer ulike menneskeskjebner, og hvordan små hendelser i livet kan virke avgjørende. Til slutt er det den basale menneskelige kontakten som gir forløsning.

PRANZO DI FERRAGOSTO ("Sensommerlunsj i Roma"), Gianni di Gregorio, 2008
Gianni er en middelaldrende mann som bor i en leilighet i Roma sammen med sin mor. Som om han ikke hadde nok med sitt eget opphav, blir han nærmest utsatt for utpressing når bestyreren av bygården han bor i dumper sin egen mor på han, rett før en feriehelg.
Fanget mellom tradisjoner og det moderne liv, er omsorg for eldre ingen spøk i Italia, og Gianni (spilt av regissøren selv) får ingen lett oppgave. I denne morsomme lille perlen, blir et enkelt utgangspunkt utnyttet til fulle. Resultatet er en hjertevarm komedie som samtidig har et underliggende budskap om alderdom og sosiale forpliktelser.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden